Preventie en Mondhygiëne

Een belangrijk onderdeel van algemene tandheelkunde is preventie en mondhygiëne. Vrijwel alle gebitsproblemen zijn terug te voeren op het onvoldoende schoonhouden van de tanden en kiezen. Wij investeren daarom veel tijd en moeite in mondhygiëne. Wij maken binnen onze praktijk ook gebruik van de nieuwste preventieve speekseltest, zodat we in een vroeg stadium het risico op parodontitis kunnen behandelen. Lees hier meer over de PerioSafe speekseltest.

Zie hier een kort informatiefilmpje over de aMMP-8 speekseltest: 
www.youtube.com/watch

 Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts, u binnen onze praktijk, verwijzen naar de preventieassistente. Tijdens dit bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Indien nodig krijgt u een poetsinstructie over de manier waarop u uw gebit zo goed mogelijk kunt reinigen. De taken die door de preventieassistente en de mondhygiëniste worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen.
 
Tandsteen verwijderen en polijsten
Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.
 
Tandsteen kan op den duur problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is daarom van belang dat tandsteen wordt verwijderd. Het is natuurlijk beter om tandsteen te voorkomen. Poets daarom minstens twee maal per dag uw tanden met een fluoride tandpasta en reinig op de manier waarop dat aan u is geadviseerd.
 
Indien uw tandvleesproblemen uitgebreider zijn, wordt u gevraagd een afspraak te maken bij onze mondhygiëniste. Zij zal samen met u werken aan het herstel van uw mondgezondheid.

Spoed!

Voor spoedgevallen kunt u tijdens werkuren contact opnemen met de praktijk.

In het weekend kunt u alleen gebruik maken van de spreekuren die er op die dag gehouden worden.  meer >>