CEREC kronen

De Cerec 3D is een apparaat waarmee de tandarts aan de stoel snel en eenvoudig bijvoorbeeld kronen en vullingen kan maken. Dit apparaat biedt voor veel patiënten een uitkomst, aangezien het veel tijd uitspaart. U hoeft maar één keer langs te komen. Bovendien hoeft er geen afdruk meer te worden gemaakt, wat betekent dat patiënten niet meer hoeven 'te happen'.

Geschiedenis
De technologie waar CEREC gebruik van maakt bestaat al vrij lang. Al in 1987 zag het eerste CEREC apparaat het levenslicht. De techniek was toen nog niet zo ver ontwikkeld en de kronen die ermee gemaakt werden waren van minder goede kwaliteit. In 1994, 2000, 2003 en 2007 kwamen er steeds nieuwere apparaten. De nieuwste generatie zorgt voor een perfecte aansluiting aan de tand of kies en de kroon is zeer sterk, zo blijkt ook uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken. In onze praktijk maken we uiteraard gebruikt van de allernieuwste technologie op dit gebied.

Mogelijkheden                                                                                                                         Kiezen met grote vullingen of lelijke en slechte oude kronen kunnen worden behandeld waardoor ze sterker en mooier worden. Ook voor afgebroken tanden en kiezen biedt CEREC de uitkomst.

Hoe werkt het?                                                                                                                  Allereerst scant de tandarts de situatie in de mond met een camera. Hierbij wordt er eerst een poeder aangebracht op de tanden. Vervolgens beslijpt hij de tand of kies. Wanneer dit gedaan is, scant de tandarts opnieuw de kies of tand die moet worden behandeld.

Na deze procedure kunt u even plaats nemen in de wachtkamer terwijl de tandarts op de computer een geschikte restauratie ontwerpt. Vervolgens wordt de restauratie binnen ongeveer 10 minuten geslepen. Wanneer dit is gebeurd mag u opnieuw plaatsnemen in de behandelstoel en plaatst de tandarts de nieuwe restauratie in de mond.

Spoed!

Voor spoedgevallen kunt u tijdens werkuren contact opnemen met de praktijk.

In het weekend kunt u alleen gebruik maken van de spreekuren die er op die dag gehouden worden.  meer >>